SKRUF GLASBRUK

Category
DESIGN, FOTOGRAFERING

TING

Mitt examensarbete har gjorts i samarbete med Skrufs Glasbruk som är ett familjeföretag beläget i Småland. Skrufs Glasbruk står för klarglas, enkelt formspråk som görs på traditionellt sätt och inriktar sig på vardagliga bruksföremål.

 

Uppdraget gick ut på att formge en glasartefakt till hemmiljö, en värmeljus- lykta eller lampa, som ska passa in i Skrufs sortiment. Syftet har varit att öka förståelsen för samarbetet mellan mig som designer och min uppdragsgivare. Målet var att utveckla min kompetens inom glastillverkning i kombination med ljuset.

 

Som utgångspunkt i mitt arbete har observationer och intervjuer gjorts samt ljustester löpande under hela projektet. I min designprocess har fokus legat på formarbetet och ITK (identity tool kit). Tillsammans med formkoncept och funktionsanalys har mitt projektarbete formulerats.

 

Med nyckelord som enkel, tidlös, dekorativ samt funktionell har jag arbetat fram värmeljuslyktor och lampor i glas. Vackra Ting, stämningsljus som inbjuder till gemenskap, värme och tid för reflektion.

 

Samarbete med Skrufs Glasbruk under min kandidatutbildning. Formblåst glas med insidan sandblästrad tillsammans med LED ljus och textilkabel. Med nyckelord som tidlös, dekorativ och funktionell har jag designat en elektrisk lampa i glas. Vackra Ting, ljus som inbjuder dig till gemenskap, värme och tid för reflektion.