Annelie Sundin | Birka Cruises – New cabin by Lervik Design
15722
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15722,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Birka Cruises – New cabin by Lervik Design

Date

December 01, 2015

Category
Lighting
About This Project

Målsättningen är att förlänga känslan av Stockholms och Ålands skärgård in i fartyget. Skapa en inspirerande miljö med med upplevelsen att befinna sig i skärgården, mitt ute på den natursköna Östersjön. Att även främja Birkas vision om att skapa en plats som är tillgänglig för alla där glädje, gemenskap och upplevelse står i centrum.

Men nyckelord som skandinavisk, nordisk svalhet med modern touch skapades ett koncept där även interaktion med både ljus och bild blir en central roll, då hytterna saknar fönster. Takcirkeln är specialdesignad och skapar dynamiskt ljus, som ändras både i färgintensitet och färgtemperatur, och ändras beroende på tiden på dygnet – precis som vårt naturliga dagsljus. Som ett komplement sänds även det som sker utanför båten in på TV-skärmarna för att minimera känslan av instängdhet.

Till projektet ritades även klädhängare från varumärket Tingest som startades av Alexander Lervik. Även spegeln med inbyggd belysning specialritades för hytten till Birka Cruises.

Min roll hos Lervik Design har varit att arbeta fram konceptet, både interiör och ljusmässigt, men även skapat visuellt material såsom ritningar renderingar och presentationsmaterial.

Foto: Birka Cruises